LinksGolf is GolfPassion!

Grönhögen

Det finns stunder i livet då man stannar upp tar ett djupt andetag ser sig omkring och konstaterar att livet är rätt underbart! För den som sätter sin fot på Grönhögen Golf Links är känslan just så. Doften från havet är salt och friskt, utsikten oslagbar och lusten att slå ut är så stark.

Grönhögen är en riktig linksbana. De 90 stycken tvärtorvade bunkrarna, signifikant dubbelgreen och att Kalmarsund ständigt är närvarande, gör banan unik eftersom den är byggd inom strandskyddat område och du ser havet från varje tee.
Det är Pierre Fulke som designat och förverkligat att Grönhögen tillsammans med två andra golfbanor toppar Golf Digest ranking i estetik.

När du spelar Grönhögen får du garanterad vind, det är varmt långt in på hösten, vattnet är uppvärmt och vindarna varma. Vindstyrkan och vindriktningarna gör att Grönhögen är en ny bana varje dag som lever upp till devisen ”att på Grönhögen kan man spela ett helt liv utan att det blir tråkigt”.
Här måste du använda huvudet och fantasin för att få till bra golfspel. Sedan starten 2005 har över 180.000 golfrundor spelats på Grönhögen och så vitt är känt har enbart 12 spelare lyckats spela på sitt Hcp under sin första runda på Grönhögen. När så sker så firas det på Grönhögen. Du måste prova!

Kom ihåg att nästa gång du åker över Ölandsbron från Kalmar, sväng till höger och fortsätt utmed Alvaret som är ett av Unesco´s Världsarv. Efter en halvtimma så når du Grönhögen. Servicen på Grönhögen Golf förstärker allas intryck.
Efteråt är ingen besviken.


Fakta:
Rum/Bäddar: 22/52
Restaurang: Ja
Bastu/Pool: Ja/Nej
Max antal konferens gäster: 50st
Antal konferens rum: 2st
Avstånd till första tee: 150m
Antal hål: 18
Banans Par: 72
Driving range: Grönhögen har waterrange


Följ oss & dela med dina vänner